Това заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. От

...
Това заяви пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. От
Коментари Харесай

Иванов: Готови сме за третия мандат. Но това не значи “просто някакво правителство”

Това съобщи пред bTV съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. 

От партията на Бойко Борисов през вчерашния ден лансираха предлагането третият мандат да бъде връчен от президента точно на Демократична България, който да бъде подсилен от ГЕРБ, без групировката да желае присъединяване в ръководството. 

Христо Иванов обаче приканва - да не се бърза с третия мандат. 

“Смятам, че не можем да прецапаме просто през въпроса с втория мандат. Демократична България не взе участие в конфликти и междуличностни разправии. Не се занимаваме с популизъм ", уточни Иванов. 

Според него рецесиите пред страната са доста и всеки бяга от поемането на отговорност като се заеме с ръководството на страната само че по метод, по който да минимизира електоралните вреди. 

" Ако ние проведем избори в този момент, няма да получим прозорец за Шенген, няма да влезем в Еврозоната. Ние сме подготвени да поемем отговорност, да вършим промяна. Очакваме среща с ГЕРБ да проведем диалог за правосъдната промяна. Разбираме, че не сме пратени да се замеряме със снежни топки и обиди. Това значи да приказваме, да слушаме. Затова е толкоз привлекателно да си служат с нас в едно изречение ", уточни още Иванов. 

" Заявки като тази за поддръжка от ГЕРБ на кабинет с третия мандат, в случай че той бъде връчен на Демократична България е тъкмо такава - по какъв начин да минимизираме носенето на отговорност. Не считаме вторият мандат за завършил. Бяха казани доста неща. Утре ще се гласоподава декларацията и всеки би трябвало да каже няма ли да се занимаваме с тези национални задания ", добави той.

Иванов разяснява и днешните кавги в Народното събрание около отчета на комисията " Джемкорп ". 

" “Вместо да забележим професионален отчет, агитация видяхме в Народно събрание при представянето на отчета от комисията “Джемкорп ”. Случилото се бе ориентирано към избори. В този отчет има поредност от притеснителни констатации за това по какъв начин сходен документ се е придвижил през администрацията и това надали е единственият случай. Един от пороците на кабинета на Политическа партия беше феодализирането на министерствата. Това на енергетиката беше на Има Такъв Народ ", добави Иванов. 

Съпредседателят на Демократична България разяснява и проблема с Пловдивския панаир. От партията приканиха той да бъде разгласен за монумент на културата. 

" Това е емблема на българското стопанство, която бе харизана на Георги Гергов, ликвидира го като стопанска активност ", безапелационен бе Иванов и добави: 

Това е подмолна скица и образец за съветското въздействие у нас. Причината - Гергов е почетен консул на Руската федерация. 

“Гергов ще получи цялостен надзор над голям терен. Цялата спекулация обслужва само този, който яде баницата. Него го обслужва една част от Българска социалистическа партия, която “Позитано 20 ” изгони. През годините аленият килим постоянно е бил обтегнат за него. На фона на това, което се случва към България, на императива да прекъсваме формите на съветско въздействие у нас, това става още по-проблематично ", добави Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР